WhatsApp si-a lansat serviciul de apeluri video

Publicat in November 25, 2016

            WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicatii de mesagerie, avand un numar de peste 1 miliard de utilizatori activi din toate colturile lumii. Initial aceasta includea doar serviciul de mesagerie scrisa iar in urma cu un an a adaugat si posibilitatea de a efectua apeluri telefonice. In mod evident, intrebarea care s-a starnit atunci a fost cand va fii introdusa si functia de apeluri video.

            Aceasta intrebare si-a primit raspunsul luna aceasta cand platforma a lansat si aceasta functie de apel video, fapt care a adus un mare plus utilizatorilor sai. Aceasta functionalitate este foarte similara cu cea oferita de serviciile concurente precum Skype, Facebook Messenger sau Viber, toate oferind o combinatie de text, video si audio in aceeasi aplicatie. Acest serviciu nou adaugat aplicatiei este disponibil atat pentru utilizatorii sistemului de operare iOS si Android, cat si pentru Windows Phone.

            Serviciul este foarte simplu de utilizat. Pentru a efectua un apel video, utilizatorul trebuie sa deschida o fereastra de chat si sa apese iconita de apel. Mai apoi acesta va avea posibilitatea de a alege intre un apel standard sau un apel video. Pentru a avea o calitate a imaginii si a sunetului foarte buna, este indicat sa folositi un pachet de date mobile sau o retea Wi-Fi puternica. Imaginea si sunetul depind de viteza conexiunii, indiferent de tipul acesteia.

            Initial, Facebook a integrat acest serviciu in aplicatia sa proprie Facebook Messenger, iar ulterior, datorita succesului de care aceasta s-a bucurat, si utilizatii de Whatsapp vor beneficia de acest serviciu.

            Pentru a fii siguri ca beneficiaza de acest beneficiu adaugat aplicatiei, utilizatorii trebuie sa isi actualizeze aplicatia. Daca sistemul de operare utilizat nu isi instaleaza in mod automat noile imbunatatiri ale aplicatiilor, utilizatorul poate face lucrul acesta prin simpla accesare a Google Play sau App Store si descarcarea ultimelor update-uri. Daca nici in acest fel actualizarea nu este posibila, aceasta va urma sa se faca in mod treptat.

Inapoi la categorie