Oculus Rift - dispozitivul de realitate virtuala

Publicat in November 08, 2016

          Pe masura ce tehnologia a evoluat, posibilitatea de a crea alte lumi a inceput sa creasca din ce in ce mai mult. Acest lucru a depasit bariera hartiei si a creionului si a inceput sa cucereasca lumea imaginilor de pe ecrane si a sunetelor, dar se stia ca ceva lipseste pana a disparut bariera dintre creatie si inventatorul ei.

            Inovatia a venit prin intermediul Oculus Rift este un dispozitiv de realitate virtuala. Acesta este fabricat din materiale de inalta calitate iar cele doua parti componente majore sunt reprezentate de ecran si casti. Pe langa acestea, dispozitivul are un sistem ergonomic de prindere de-asupra capului si in jurul ochilor, pe fiecare parte existand un surub care poate ajusta dispozitivul pentru a sta cat mai bine pe capul utilizatorului. Pachetul mai dispune si de un senzor de miscare, o telecomanda pentru control al interfetelor in VR, un controller pentru Xbox One si un adaptor wireless pentru calculator. Ceea ce face acest device diferit fata de orice altceva inventat pana acum e faptul ca iti permite interactionarea cu obiectele din jur la un cu totul alt nivel! Ecranul de 7 inch cu o rezolutie de 1280x800 face ca aceasta experienta sa nu se compare cu nimic inventat pana acum.

            Oculus Rift este un dispozitiv folosit cu precadere in industria gaming-ului. Jocurile video sunt limitate la ecranul telefonului, al tabletei sau al calculatorului. Ceea ce face acest dispozitiv inedit este ca depaseste aceasta limita si ii permite utilizatorului sa se conecteze 100% cu lumea jocului pe care o percepe ca pe una reala. Unele aplicatii necesita o anumita suprafata de miscare pentru a putea interactiona cu mediul virtual, insa pentru cele mai multe actiunea permite utilizatorului sa aibe o pozitie fixa.

            In anul 2014, Facebook a cumparat compania Oculus pentru 2 miliarde de dolari cu scopul de a face acest produs accesibil pentru masa larga de consumatori. Acest lucru s-a bucurat de un real succes tocmai prin faptul ca in primele minute de la lansare s-a epuizat tot stocul pus la dispozitie! Nu ramane decat sa ne intrebam in ce directie se indreapta tehnologia si ce alte surprize are pregatite pentru viitor!

 

 

 

Inapoi la categorie