Noile functii pentru Windows 10

Publicat in January 28, 2015

Microsoft a prezentat sistemul de operare Windows 10, oferind o descriere amanuntita asupra functionalitatilor ce vor veni odata cu acesta. Software-ul va fi lansat in cursul acestui an pentru desktop-uri, smartphone-uri si tablete. In septembrie 2014 Microsoft a dezvaluit numeroase schimbari: Meniu Start modernizat, un multitasking mai usor cu Task View, si un UI imbunatatit. In ianuarie 2015 au folosit o conferinta de presa pentru a se concentra asupra schimbarilor pe care le va aduce Windows 10 consumatorilor. Nu tot ce a fost prezentat va fi la indemana utilizatorilor ce testeaza acest sistem de operare. Jos Belfiore a specificat ca unele functii vor fi disponibile peste “trei, patru sau cinci luni”.

Daca preferi Start Screenu-ul de pe Windows 8.1  il vei putea avea, iar daca preferi meniul de start de pe  Windows 7 si  acesta iti va fi pus la dispozitie. Microsoft a mai adaugat Un Action Center ce iti asigura acces instant la taskuri comune cum ar fi pornire/oprire, Wi-fi, Bluetooth si alte setari. Notificarile sunt sincronizate pe toate dispozitivele, deci daca vei sterge vreuna de pe smartphone sau tableta, notificarea nu va mai aparea atunci cand vei folosi PC-ul. Vorbind despre setari, Microsoft a schimbat aspectul meniurilor de zi cu zi, cu un design usor de inteles si clar.

Cortana

Asistentul personal de la Microsoft vine si pe desktop. Cortana aduce imbunatatiri functionalitatilor de cautare si memento.  Joe Belifiore a purtat o intreaga conversatie cu Cortana pe scena in timpul prezentarii. Aceasta a dat un pronostic asupra rezultatelor de la Super Bowl. Cortana vorbeste cu o voce naturala, nu ca Siri si Google care au raspunsuri robotice in momentul de fata.

Microsoft promite o Cortana mai inteligenta, evolutie datorata utilizatorilor de Windows Phone.

Imbunatatiri de design si interfata

Microsoft este atent la detalii in designul lui Windows 10. In timpul demonstratiei s-au putut observa iconite moderne la tot pasul. Cromul din jurul aplicatiilor a fost aplatizat si totul pare mai coerent si consecvent in comparatie cu varianta beta Windows 10.

Apoi Belfiore a pornit sa demonstreze Windows 10 pe telefon, laudand o noua aplicatie de messenger cu Skype incorporat si alte imbunatatiri.

 

 

O noua aplicatie universala pe PC

Microsoft a lucrat la aplicatii universale noi pentru Windows 10. O prima aplicatie imbunatatita este Outlook, ce ofera capabilitati de formatare suplimentare, indiferent de dispozitivul utilizat pentru verificarea e-mailurilor.  Pe desktop poti pesonaliza Outlook-ul cu un background la alegerea ta.

Au fost prezentate si alte softuri: aplicatia de Calendar care are un nou design stil Metrou si aplicatia de poze, ce va inlatura duplicatele automat. Ca si Google+, noua aplicatie pentru fotografii va imbunatatii imaginile, va scoate spre exemplu ochii rosii. Utilizatorii de Windows 10 se pot astepta la aplicatii pentru harti, muzica etc.

Proiectul Spartan

Microsoft a lucrat din greu la un nou browser pentru care nu s-a anuntat un nume oficial inca.  Belfiore face referire la acesta ca proiectul Spartan.  Acesta a prezentat modul prin care acest browser ofera suport pentru touch si adaugare de notite.  Pe langa acestea, evidentiaza ceva pe o pagina cu un simplu cerc facut cu degetul.  Desigur, merge si cu mouse-ul fara probleme.

Sursa: aici

Inapoi la categorie