Cea mai importanta functionalitate din iOS 9

Publicat in June 10, 2015

De curand, Apple a anuntat ca iOS 9 va aduce metode de a micsora dimensiunea aplicatiilor stocate in hardware-ul facut de acestia. Vestea este foarte binevenita, fiindca spatiul de stocare al device-urilor Apple nu este tocmai mare. 

Cum se micsoreaza dimensiunea aplicatiilor

Exista trei elemente la baza acestei functionalitati. Primul element se numeste "App Slicing". Ideea din spate este ca atunci cand instalezi o aplicatie, o instalezi pentru toate tipurile de device compatibile cu iOS 9. Astfel, prin eliminarea reduntantelor, scade si dimensiunea aplicatiei. 

Al doilea element, "On-Demand Resources", nu este tocmai ceva nou pentru cei obisnuiti cu jocurile pe calculator. Principiul din spate este ca aplicatia descarca anumite resurse doar cand este nevoie de ele. Astfel, daca te joci pe telefon si esti intr-un nivel, aplicatia ar descarca doar nivelul la care esti si cel imediat urmator. Din cate se pare, va fi la latitudinea programatorilor daca aceste resusrse se sterg de pe telefon dupa ce au fost descarcate. Astfel, daca ai terminat un tutorial intr-un joc, e posibil ca acesta sa fie sters, fiindca nu vei mai avea nevoie de el.

Ultimul element este "Bitcode". Aceasta ofera functionalitate de suport. Fiindca Apple compileaza aplicatia "on-demand", implementeaza imbunatatirile la compilator, fara sa ceara developerilor sa-si modifice aplicatiile. Aceasta modificare face compatibilitatea hardware-ului mai vechi cu iOS 9 mai buna.

Cu toate aceste modificari, cei care au produse Apple tot trebuie sa aiba grija cu aplicatiile care fac stocari locale. Pentru poze si video-uri recomandam Google Photos, fiidca permite stocarea nelimitata in Cloud. 

Inapoi la categorie