Cum sa maresti tweet-urile catre blogul tau

Publicat in October 28, 2015

Se da urmatoarea ipoteza: ti-ai creat un blog pentru business-ul tau si ai ca scop sa il faci cat mai popular publicului. Daca in articolul precedent am discutat despre promovarea pe Facebook si de ce este bine sa faci asta, astazi ne indreptam atentia catre Twitter.

Twitter este o platforma ce iti ofera posibilitati imense de a ajunge la publicul dorit. Unii considera chiar ca ar fi cea mai buna optiune atunci cand vine vorba de promovarea unui blog.

Insa, ca in cazul fiecarei campanii pe care o lansezi, trebuie sa pornesti pe baza unei strategii initiale. Dar lucrurile vin destul de usor atunci cand stii deja care este scopul tau. In acest caz, acesta este sa atragi cat mai multe tweet-uri catre blogul tau.

 

Cum poti face asta? In primul rand, scriind articole interesante pe care oamenii sa doreasca sa le impartaseasca celorlalti.  Este important sa ai un blog cu continut de calitate. Oamenii apreciaza acest lucru din ce in ce mai mult, fiind bombardati zilnic cu multe articole, majoritatea scrise doar pentru a genera trafic.

Insa dupa ce ai scris un articol bun, alege-i un titlu atragator.  Importanta continutului nu se diminueaza, dar titlul este convinge o persoana sa dea click pe articolul tau. In cele mai multe cazuri, persoanele dau tweet sau retweet articolelor cu titluri originale. Acestea sunt cele care atrag in primul rand atentia si, pe cale de consecinta, tweet-urile.

Odata ce o persoana se afla pe pagina unui articol de pe  blogul tau, sfatul nostru este sa ii faci viata cat mai usoara. Majoritatea persoanelor nu au rabdare sau timp suficient, asa incat cel mai bine este sa adaugi butoane de social media (incluzand si Twitter) in partea de sus, de jos a articolului sau intr-o parte. La momentul actual nu s-a ajuns la o concluzie clara cu privire la ce pozitionare ar aduce cele mai multe tweet-uri. Sfatul nostru este sa le testati pe toate si sa va hotarati ulterior cu care varianta sa ramaneti.

Un alt aspect, de altfel foarte important, este sa faceti blogul optimizat pentru telefon. Majoritatea utilizatorilor de Twitter folosesc aplicatia de pe telefon. Asadar, e bine ca atunci cand acestia acceseaza un articol, experienta sa fie una placuta. In plus, acestia pot da tweet articolului foarte usor, fiind deja conectati la aplicatie prin telefon.

Foloseste imagini si video-uri interesante. Statisticile arata ca articolele ce contin imagini si video-uri care capteaza atentia au sanse mult mai mari sa fie impartasite cu ceilalti. Asa ca, o idee buna este sa incercati ca, din cand in cand macar, sa creati articole care sa le contina. Puteti sa va faceti cunoscuti intr-un mod mai usor in acest mod.

Inapoi la categorie