Patru motoare de cautare folositoare pentru WordPress

Publicat in December 16, 2015

De fiecare data cand am cautat ceva pe WordPress, am sesizat ca rezultatele nu erau intocmai relevante si ca, mai mult de atat, apareau anumite pagini ce nu aveau nicio legatura cu ceea ce am cautat.

Aceasta este o problema reala a motorului de cautare WordPress, ce necesita imbunatatiri la momentul actual. Din fericire, au fost create cateva plugin-uri care imbunatatesc cautarile, fara prea mult efort. Tot ce trebuie sa faci este sa il instalezi pe cel care ti se potriveste, sa il setezi asa cum iti doresti si, astfel, vei crea o experienta mult mai buna cititorilor paginii tale de WordPress.

Din toate acestea, noi am ales sa va prezentam patru dintre ele.

 

Search Everything

Prin intermediul Search Everything, poti avea o experienta mai buna de cautare in doar 3 pasi: activarea plugin-ului, configurarea setarilor dupa preferinte si apoi cautarea.

Search Everything imbunatateste motorul de cautare, pastrand template-ul normal de WordPress, prin intermediul functionalitatilor de care dispune. Astfel, prin intermediul acestui plugin poti seta ce sa apara exact utilizatorilor, atunci cand cauta ceva. De exemplu, acestia pot cauta in atasamente, cuvinte evidentiate sau orice altceva ai configurat tu.

 

Custom Google Search

Acest plugin este unul premium si un pic mai complicat de configurat decat cel precedent, insa ceea ce ofera merita un pic de efort in plus.

Mai exact, ceea ce face este sa inlocuiasca motorul de cautare de baza al WordPress-ului, si sa il inlocuiasca cu motorul de cautare Google. Rezultatele primite de utilizatori prin intermediul acestui motor de cautare sunt mult mai bune, oferindu-le o experienta placuta.

 

Relevanssi

Acest plugin este destul de asemanator lui Search Everything si este de asemenea gratis (existand insa si optiunea de a trece la varianta premium, pentru mai mult control asupra cautarilor).

Fata de Search Everything, Relevanssi este un pic mai complicat de configurat, insa poate aduce rezultate mai potrivite decat acesta.  

Rezultatele pot fi ordonate in functie de relevanta sau dupa data publicarii si, atunci cand nu exista niciun rezultat al cautarii, poate combina orice incepe sau se termina cu cuvantul cautat, pentru ca utilizatorul sa gaseasca ceva.

Si cel mai util aspect este faptul ca poti da o anumite greutate diferitelor elemente. De exemplu, articolelor publicate le poti da greutatea de 5, in timp ce comentariilor de 0.75, iar rezultatele vor aparea in functie de acest lucru.

 

Swiftype Search

Avantajul folosirii Swiftype Search este acela ca nu iti va face server-ul sa mearga mai greu, pentru ca va incarca totul pe serverul plugin-ului.

Planul tarifar este gandit in functie de dimensiunea website-ului, astfel ca pentru un total de 500 de pagini unice si pana la 1000 de cautari pe luna, este gratis. Astfel ca, in cazul in care ai un website mic, plugin-ul acesta poate fi alegerea potrivita pentru tine.

Un avantaj este acela ca poti face rezultatele sa fie mai relevante, in sensul ca atunci cand observi ca cineva a cautat un anumit lucru si nu a gasit un rezultat intocmai relevant, poti corecta acest lucru si seta sa apara ce este potrivit.

Inapoi la categorie