Fonturi cu personalitate, gratis pe Internet

Publicat in February 17, 2016

Atunci cand ai un nou proiect, sa ai un font bun poate face o mare diferenta, te poate ajuta sa iesi in evidenta fata de ceilalti. Din pacate, nu multe fonturi interesante sunt si gratis pe Internet si, daca nu ai un buget prea mare, nu iti permiti sa platesti unul potrivit.

Si totusi, situatia nu este chiar atat de neagra. Din fericire, exista anumite fonturi “cu personalitate”  oferite publicului pe gratis. Important e sa ai rabdare, sa cauti si sa nu te lasi batut pana nu gasesti fontul potrivit proiectului tau.

Dupa o cercetare amanuntita, am ales si noi cateva fonturi mai speciale. Speram sa iti gasesti unul potrivit printre acestea.

 

BUTLER

Butler este un set de caractere serif, fiind o combinatie intre Dala Floda si familia Bodony. Atunci cand a fost creat, scopul a fost a se moderniza fonturile serif, prin modificarea curbelor fonturilor clasice.

Acest font este perfect pentru postere, titluri foarte mari, coperti de carti si altele asemenea. Contine 334 caractere, 7 marimi normale si 7 stilizate. In plus, este disponibil in multe limbi, continand semnele aferente.

 

MORISTON

Pentru fontul asta poti sa platesti cat vrei. Mai exact, poti sa oferi $5, $10, $500...sau chiar $0. Adica il poti descarca si pe gratis. Asadar, depinde de tine cat si daca esti dispus sa oferi pentru el. Insa, aceasta varianta este doar pentru folosinta personala. Pentru varianta premium, costa un pic mai mult.

Moriston este un font sans – serif cu un contrast foarte mare si cu curburi pline. Este disponibil in 6 marimi si contine versiuni in peste 200 de limbi, inclusiv romana. Versiunile bolduite sunt potrivite pentru titluri, insa cele subtiri se potrivesc si pentru texte mai lungi.

 

BORN

Fontul Born este denumit dupa cel mai pitoresc cartier din Barcelona. Precum cartierul, acest set de caractere imbina vechiul cu modernul, creand o simbioza intre traditie si modernitate.

Face parte din familia serif si se poate descarca pe gratis. Il poti folosi atat in folos personal, cat si comercial.

 

BADHEAD

Unul din preferatele noastre, fontul Badhead este autentic, modern si iti da senzatia de prospetime. E perfect pentru branding si se potriveste foarte bine pe carti postale si in logo-uri. Sau cam pentru orice tip de design.

Valabil in 246 de caractere si poate fi stilizat prin software-uri OpenType, precum Adobe Illustrator si Adobe InDesign. Disponibil gratis si pentru scopuri comerciale.

 

MELMA

Melma este un alt font liber a fi folosit pentru scopuri comerciale. Este perfect pentru postere si pentru reclame, in general.

Acest font include 3 variante si este valabil in format TrueType.

 

KUST

Acest font este creat de Ieva Mezule, un designer de moda si pictor. Inafara de faptul ca arata foarte bine, si modul in care a fost creat este foarte interesant. Fiecare litera are o structura unica cu un aspect distorsionat, ce a fost creat prin desenarea literelor pe foaie, folosind o pensula groasa si folosind cerneala neagra pura.

Inapoi la categorie