Programare pe Cloud(9)

Publicat in August 19, 2015

Am vorbit despre beneficiile aduse de Koding, dar pentru cei care cauta o alternativa un pic mai simplificata, exista Cloud9.

Pe Cloud9 creezi un workspace. Acest workspase este esential o masina virtuala. O diferenta este ca poti defini tipul de workspace. Ai la dispozitie optiuni precum LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP), MEAN (MongoDB, ExpressJS, AngularJS, NodeJS), s.a. Majoritatea stackurilor conventionale sunt acoperite de Cloud9. Desi poate parea mai simplist decat Koding, Cloud9 iti permite sa instalezi ce pachete ai nevoie pentru aplicatia ta prin npm (node package manager). Astfel, un utilizator incepator poate sa inceapa sa lucreze fara sa se simta paralizat de complexitatea serviciului.

Cloud9 este in mod egal potrivit pentru programatorii avansati, fiindca iti pune la dispozitie foarte multa personalizare. Asa cum ziceam si despre Koding, nicicand nu a fost mai usor sa te apuci sa dezvolti aplicatii.

Din aceste punct de vedere, ne-a placut Cloud9 foarte mult. Este un Koding mai usor pentru toate nivelele de utilizator.

Koding si Cloud9 permit colaborarea intre programatori cu eficiente comparabile. Cu alte cuvinte, este la latitudinea ta ce platforma alegi. Un lucru este cert: iti recomandam sa lucrezi pe Cloud in loc de localhost datorita lejeritatii pe care o ofera.

Inapoi la categorie