Creeaza cu Webflow CMS

Publicat in August 26, 2015

De curand am scris despre Webflow, un serviciu prin care poti sa creezi pagini web statice. E foarte util, dar este pe cale sa devina mult mai util.

La numai trei saptamani dupa ce noi am scos articolul, WebFlow a anuntat o varianta prin care poti face Bloguri si (posibil) magazine online. Nu stim inca daca si acest serviciu va fi gratuit, dar daca pastreaza functia de export, inseamna ca poti face un site total functional, cu tot cu CMS, pe care il poti instala ulterior.

Un CMS este ceea ce permite unui server sa retina anumite date precum nume de produse, articole, etc si sa le ofere in html in mod dinamic. Din acest motiv este neclar cum va functiona exportul sau daca va exista.

Este oare posibil sa faci un site in acest fel?

In primul rand, mai degraba ar fi o aplicatie decat un site. In al doilea rand, da. Daca CMS-ul din spate este gandit sa serveasca anumite tipuri de date, tot ce ar trebui sa defineasca utiliztorul ar fi tipul de date servite pe pagini, si ce tip de pagini web ar fi servite. O data salvate aceste date, s-ar putea exporta o varianta a CMS-ului cu acele setari, care doar ar trebui instalat pe un server capabil sa compileze limbajul in care este scrisa aplicatia.

Aceasta este speculatia noastra in momentul de fata. Nu putem stii sigur ce va produce Webflow, dar de indata ce ne este acceptata cererea de acces la Beta, vom lista toate functiile ei.

Inapoi la categorie