Cum sa creezi un logo simplu si rapid de pe telefon

Publicat in November 04, 2015

Este din ce in ce mai simplu pentru cei neinitiati intr-ale design-ului sa faca asta la un nivel chiar ridicat. O noua aplicatie ne vine in ajutor si ne transforma in creatori de logo-uri.

Este vorba de aplicatia Assembly, recent eliberata pe piata. Momentan este insa valabila numai pentru iPhone si iPad si poate fi descarcata gratuit de pe App Store (pentru o scurta perioada de timp, dupa cum se precizeaza in descrierea aplicatiei).

Desigur, aceasta aplicatie nu te va transforma subit intr-un designer profesionist. Insa  te poate ajuta atunci cand vrei sa creezi un logo cat mai rapid si mai usor. Aplicatia este  destul de simplista si limitata totusi, insa te poate scoate din incurcatura la nevoie.

 

Atunci cand deschizi aplicatia pentru prima oara, trebuie sa selectezi nivelul de experienta pe care il ai in design. In functie de ce alegi, vei putea parcurge mai multe tutoriale (pentru incepatori, avansati, experimentati) inainte de prima utilizare a aplicatiei, dar si alte dati cand doresti sa iti imbunatatesti cunostintele.

Dupa ce parcurgi tutorialele, poti sa indeplinesti si cateva task-uri care sa te ajute sa pui in practica ceea ce ai invatat si sa te asiguri, in special, ca ai inteles cum se foloseste aplicatia.

Acum ca ai finalizat in sfarsit aceste etape preliminare, te poti apuca de crearea unui logo.

 

Pe pagina principala vei gasi 3 sectiuni: Artboard, Shapes si Styles.

Artboard reprezinta fundalul, pe care il poti umple cu o culoare, peste care poti copia o poza sau pe care poti desena.

Shapes sunt formele pe care le poti utiliza pentru a crea logo-ul. In aplicatie ai cateva din care poti alege si, pentru $0.99 poti cumpara un alt pachet sau pentru $5.99 poti achizitiona un Forever Unlock pack, care iti ofera acces la toate formele existente la momentul prezent, precum si la cele viitoare.

Prin intermediul Styles poti aranja formele asa cum doresti – de la grosime sau lungime pana la adaugarea de umbre si schimbarea culorilor lor.

In orice caz, poti oricand sa revii cu un pas inapoi, prin intermediul butonului de undo, atunci cand nu esti multumit de schimbarea pe care ai facut-o.

Dupa ce te-ai jucat destul in aplicatie si esti multumit de rezultat, poti sa salvezi rezultatul in format JPG, PNG sau SVG. De asemenea, poti sa il trimiti poza prin intermediul unui SMS, sau o poti distribui pe Facebook, Instagram sau Twitter.

Chiar daca nu te transforma intr-un designer profesionist, Assembly iti ofera destule informatii folositoare si te ajuta sa creezi logo-uri minimaliste fara un efort considerabil. Noi credem ca merita sa iti descarci aplicatia si sa o incerci!

Inapoi la categorie