Cele mai bune fonturi din Google Fonts

Publicat in July 22, 2015

Am vorbit despre importanta fonturilor in design, dar ne-am gandit sa va oferim o resursa foarte frumoasa, care pune in valoare cele mai frumose fonturi, conform autorilor paginii.

Poti vedea aceste fonturi aici. De asemenea, poti vedea cum am folosit noi unele din aceste fonturi pe aceasta pagina.

Daca ai propriile tale resurse pentru fonturi, lasa-le in comentarii, fiindca ne propunem sa facem o recezie pentru fiecare font mai valoros ce ne iese in cale.

 

Cardo

Cardo este genul de font ce ne-a inspirat eleganta si sinceritate in acelasi timp. De aceea este foarte bine evidientiat in citate, unde accentuarea personalitatii este foarte importanta. Recomandam Cardo impreuna cu un font subtire in site-urile de prezentare.

Vollkorn

Vollkorn este excelent pentru faptul ca ne aduce aminte de fonturile pentru print. La prima impresie, pare un pic industrial, dar cu putina atentie, poti vedea ca este chiar mai rotunjit decat Cardo. Precum Cardo, acest font este potrivit pentru bucatele de text (micro-copy) pe site-uri de prezentare.

Gentium Book Basic

Asa cum ne arata si titlul, acesta este un font de print. Dar poate merge excelent pe un site si este potrivit pentru mult continut, deoarece fontul este gros si contrasteaza cu aproape orice fundal. Poate fi folosit pentru bloguri si site-uri cu mult continut text. Din punctul nostru de vedere, se prezinta a fi un font potrivit pentru popularul Material Design.

Merriweather

Merriweather este probabil cel mai cunoscut din aceasta lista. Este un font pentru mult continut text. Nu intra in evidenta la fel de bine ca Gentium, dar este foarte usor de citit si nu oboseste ochii. Daca Gentium nu ti se pare o optiune, poti opta pentru Merriweather.

Lato

Lato este pentru logo-uri, titluri, subtitluri. Dupa cum se vede, este un font subtire, ascutit. Foloseste Lato cu cat mai putine caractere si pe un fundal aerisit pentru a-l pune in valoare.

Playfair Display

Un font de revista. Poate parea banal la dimensiuni mici, dar la dimensiuni mari intra in evidenta rotunjirea fiecarei litere. Este pe departe genul de font pe care vrei sa-l folosesti pentru a sublinia o idee. Il poti folosi pentru a scoate citate dintr-un articol de blog. Nu il recomandam atat de mult ca titlu sau subtitlu, ci mai mult ca un font contrastant cu unul ascutit in mesaje publicitare.

Oswald

Oswald este un font cu doua taisuri: unii il adora, altii il iubesc. Oswald, sau fonturi similare, sunt folosite in designul minimalist. Aceasta tehnica de design se foloseste de toate variatiile unui font ca Oswald: bold, italic, normal, uppercase (caps), etc. Noi nu am folosit acest font vreodata, dar ne propunem sa-l incercam.

In incheiere

Sunt foarte multe fonturi valabile. Practic, optiunile gratuite la indemana designerilor au crescut exponential. Credem ca cea mai buna atitudine fata de abundenta resurselor este una echilibrata. Asa ca, incearca si tu cateva fonturi si spune-ne ce ti-a placut. Asteptam si recomandarile tale.

Inapoi la categorie